Így tartsd tisztán a mosógéped!

Éveken át használjuk a mosógépet, ami tökéletes működik. Viszont időnként eljön az a pont amikor ennek ellenére a mosás után foltosak vagy kellemetlen szagúak maradnak a ruhák. Sokan nem gondolunk rá, de a mosógép is lehet koszos. Most segítünk pár tippel, hogy hogyan varázsold tisztává természetes anyagokkal!

A tavaszi nagytakarítás során ne feledkezzünk el a mosógép tisztításáról sem!

Ezzel nem csak a kimosott ruháink lesznek biztosan makulátlanok, de a fürdőszobában érezhető, ismeretlen helyről jövő kellemetlen szag is megszüntethető. Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne csak amolyan tüneti kezelést alkalmazzunk, úgy, hogy feleslegesen több öblítőt használnánk. Azzal maximum csak pár mosás erejéig tudjuk orvosolni a problémát.

mosogatógép

Összeszedtünk 7 lépést, aminek a segítségével olyan lehet a mosógép, mint újkorában

 • Először vegyük ki a mosószer-adagoló fiókot, majd áztassuk forró, szappanos vízbe. Ezt követően egy régi fogkefe segítségével távolítsuk el a szappanlerakódásokat és az esetleges penészt. A takarításhoz használhatjuk a 10 db-os BONUS mosogatószivacsot, mely kis mérete miatt kiváló a poharakhoz és hasonló, szűk helyekhez.
  Jó tanács: Érdemes benézni a mosószer-adagoló fiók helyére is, hiszen ott is könnyen megjelenhetnek penészfoltok!
 • Egy nedves mikroszálas kendővel és egy kis méretű szivaccsal töröljük át alaposan a gép belsejében lévő sarkokat, illetve az ajtót övező műanyag tömítést. Ügyeljünk rá, hogy a tömítés zugait is kitöröljük. Könnyen előfordulhat, hogy egy szemöldökcsipesszel ki kell szednünk néhány hajszálat, esetleg szöszt. A dob belső oldaláról is töröljük le a lerakódásokat.
 • A szivattyú szűrőjében idővel felhalmozódik a kosz, szösz és haj. Vegyük ki a szűrőt a használati utasításban leírtak szerint, és tisztítsuk meg folyó víz alatt. A szűrő eltávolításakor akár 1-2 pohárnyi víz is kifolyhat, de ne ijedjünk meg, ez normális.
  Jó tanács: Legyen kéznél egy jó nedvszívó felmosófej, vagy kendő, amivel, ha kell fel tudunk törölni.
 • A vízkő, baktériumok, kellemetlen szagok eltávolításához használjunk 1 liter 20%-os ecetet. Töltsük fel a mosószeradagolót és öblítőszer adagolót ecettel. Ha előmosást is választunk, akkor az előmosás mosószertartályát is töltsük a max jelzésig. A maradékot töltsük a dobba. Mindenképp legalább 60°C-os, de ha tehetjük, akkor 90°C-os mosást indítsunk.
 • Amikor a mosás lejárt, szórjunk a dobba kb. 15-20 deka szódabikarbónát. Cseréljük ki a mosószer adagolót por alapú mosószerekhez, majd szórjuk félig az adagolót szódabikarbónával. Indítsuk el ismét a magas hőmérsékletű mosási ciklust, ezúttal előmosás nélkül.
 • Ha ezzel is megvagyunk, egy nedves mikroszálas kendő segítségével, majd egy szárazzal töröljük át a gépet kívülről. Különösen figyeljünk, hogy a törlés alkalmával húzzuk ki a konnektorból, mert az érintőpanelt aktiválhatja a nedves kendő!
 • Hagyjuk a gépet nyitott dobbal legalább egy éjszakára, hogy jól kiszellőzzön. Ne felejtsük el újra megtakarítani a szűrőt is!
calendar

Jó tanács: A fenti lépéseket érdemes néhány havonta elvégezni, így ruháinkat mindig frissen és tisztán kapjuk vissza!

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український