Szivacsválasztó: a kicsi vagy a nagy a jobb?

A klasszikus szivacs mindannyiunk kedvence. Sokoldalú, szinte az egész házban használható és csodás tisztítóhatással rendelkezik. Talán nem is gondolnátok, de egyáltalán nem mindegy, hogy bizonyos feladatokra a kicsi vagy a nagy szivacsot használjátok. Mutatjuk, hogy melyik mire a legalkalmasabb!

Ismerős a helyzet, amikor a vendégek elmentek, és az asztalon ott sorakoznak a mosogatásra váró vörösboros poharak? A vékonyfalú finom üvegfal könnyen törik, de a belsejére száradt vörös foltokat el kell távolítani. Ilyenkor jön jól a kis mosogatószivacs. Ez a darab minden háztartásban megtalálható és mivel rendkívül jól simul a kézbe, nagyon egyszerű vele dolgozni. Nagyszerűen elérhetőek vele olyan felületek, melyekhez egy nagyobb szivaccsal már nem lehetne hozzáférni. Pezsgőspoharak, citromfacsaró, de akár a turmixgép vagy botmixer kései közti rész is ilyen. Az evőeszközökre rászáradt makacs szennyeződések eltávolításához szintén ideális ez a rugalmas, kellemes fogást biztosító darab. De ne álljunk meg a konyhánál, a könnyen formázható kis szivacs az egész házban bevethető! Kilincsek fertőtlenítésére, a lámpabúrák, fogantyúk, villanykapcsolók letörlésére is ideális, hiszen kis mérete miatt precízen az adott területre tudjuk irányítani. A kisebb sarkokban megbúvó szennyeződéseket szintén ezzel érhetjük el a legkönnyebben.

Természetesen a nagy formátumú klasszikus szivacsoknak is megvan a rajongótábora. Kíváncsiak voltunk, hogy ti melyik szivacstípust kedvelitek a leginkább, ezért szavazást indítottunk a Facebookon. Az eredmény: 56 % és 44% a nagy szivacs javára!

A nagy szivacsot nem véletlenül kedvelitek ilyen sokan. Valóban csodás tulajdonságokkal bír és kellemes érzés, amikor egyetlen mozdulattal hatalmas, sima felületeket tisztíthatunk meg vele. Ilyen például a konyhapult, az érkezőasztal vagy a kerti pad. Az enyhén benedvesített, jó tartást biztosító nagy szivacs tökéletesen lefedi ezeket a kiterjedt felületeket. A legjobb, hogy többszörös öblítés nélkül, néhány mozdulattal végig tudunk siklani a teljes bútorlapon. A nagy szivacsot érdemes választani akkor is, amikor a masszívabb tepsiket, lábasokat, bográcsokat szeretnénk elmosogatni, vagy a rászáradt ételmaradékokat eltávolítani. Ilyenkor nem érdemes pepecselni, ez a szivacs rögtön leviszi a szennyeződések javát, így megkímél minket attól, hogy centiméterről-centiméterre kelljen haladnunk. Az ablakpárkányok, a szekrények teteje, a műanyag kerti székek és asztalok szintén a nagy szivacs erejét és merevségét igénylik.

A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha háztartásunkban mindkét típusú szivacsból tartunk, és igény szerint kombináljuk őket attól függően, hogy aprólékos vagy nagyobb volumenű mozdulatokra van szükségünk a takarításhoz.

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український