Fontos a tiszta hűtő!

Sajnos hajlamosak vagyunk a hűtőtakarítást elhanyagolni, illetve a kelleténél ritkábban elvégezni. Erre legtöbb esetben csakis a legfeltűnőbb jelek felbukkanásakor kerítünk sort. A csúnya foltokat, kellemetlen szagokat – amiket az elszaporodott baktériumok okoznak – kizárólag a hűtő alapos kitakarításával tüntethetjük el és varázsolhatjuk a gépet újra ragyogóvá, higiénikussá.

Ajánlott havonta elvégezni

Ha rászántad magadat egy nagy hűtőtakarításra mindenképpen fogj új szivacsot/szivacsos kendőt, ugyanis a régóta használatban lévő eszközökön megült baktériumok felkerülhetnek a tisztítandó felületekre. Az ajtón lévő gumitömítéseket egy puha mikroszálas kendővel töröld át.

Lépésről lépésre

Miután kikapcsoltad a hűtőt, pakolj ki mindent, de ne csak az élelmiszereket, hanem minden kivehető alkatrészt is. A lejárt dolgokat dobd ki. Mosogatógépben vagy kézzel most el a polcokat, kiegészítőket. Egyúttal egy hűtőtáskát is érdemes odakészíteni pár jégakkuval, amibe ideiglenesen belerakhatod a fagyasztóban lévő élelmiszert, hogy ne olvadjanak ki a hűtőtakarítás ideje alatt.

Fertőtlenítőszeres vízzel felülről lefelé haladva alaposan töröld át a belső oldalakat.

Fontos, hogy egy puha törlőkendővel a gumitömítéseket is alaposan áttöröld!

Ezekután hagyd jól kiszellőzni, kiszáradni a gép belsejét majd pakolj vissza mindent.

Utolsó lépésként kívülről is töröld le a teljes gépet.

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український