Sima és lyukacsos kendő: melyiket válasszam?

Törölgetés, portörlés, tisztítás, nedvszívás, a kendő alapfelszerelés otthonod takarítása során. A kérdés csak az, hogy melyiket válaszd! Eláruljuk, mire jó a sima és a lyukacsos kendő és mikor használd őket!

Kiömlött a leves az étkezőasztalra, vízben úszik a konyhapult, esetleg portól roskadoznak a könyvespolcok? Bármelyikről legyen is szó, a kendők tökéletes választásnak bizonyulnak. Nagy előnyük, hogy a szivacsokkal szemben magukban tartják a nedvességet, mert nem szőtt anyagból készülnek, így tökéletesek nagy felületek szárazon tartására, kifolyt folyadék felitatására és felülettisztításra. Nézzük, melyiket mikor érdemes használni!

A sima kendő nagy nedvszívást nem igénylő, de alapos takarítás során ajánlott. Enyhén benedvesítve simítsd végig a szekrények tetején, a fürdőszobai polcrendszeren és a könyvespolcokon a por eltávolításához, de az etetőszékre száradt ételmaradékokat is könnyen letörölheted vele. Egy nyirkos kendő tökéletes választás az étkezőasztal tisztán tartására is, de akár a konyhaszekrényen éktelenkedő ujjlenyomatok eltüntetésére is bevetheted.

A kendőket természetesen nem csak törölgetésre és tisztításra használhatjuk. Nagy szolgálatot tudnak tenni kifolyt folyadékok esetén is. Ilyenkor jön képbe a lyukacsos kendő, mely igazi jolly joker a nedvszívásban. A perforált kendő lényege, hogy apró lyukak százai találhatóak rajta, melyek csatornát képeznek az anyagban. Emiatt a lyukacsos kendő amikor vízzel érintkezik, nem fekszik fel rá, hanem azonnal beszívja a folyadékot. Meglepően hangzik, de egy-egy perforált kendő saját súlyának akár tízszeresét is képes felszívni! Ez azért is jó hír, mert a folyadékok felitatása minden háztartásban nagy kihívás. Gondoljunk csak a fürdőszobára, ahol a penészedés elkerülése miatt érdemes mindig szárazra törölni a kádat és a mosdókagylót, de a konyhapultra kilöttyent ital, a főzőlapra kifutott leves, a poharak után ottmaradt vizes foltok és a mosogatótálcán maradt cseppek felitatására tökéletes.

Hogyan válasszunk kendőt? A szabály egyszerű: minél nagyobb a viszkóztartalma, annál jobban magába szívja a vizet, vagyis annál jobb minőségű. Érdemes megnézni a csomagolás hátulján található leírást, ahol leellenőrizhetjük a termék viszkóztartalmát, illetve arról is dönthetünk, hogy a lyukacsos vagy a sima változatra van-e inkább szükségünk.

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український