Így mosd a felmosófejet a mosógépben!

Tudtad, hogy kedvenc felmosófejed élettartamát igencsak meghosszabbíthatod, ha néhány használat után mosógépben kimosod? A különböző anyagból készült, eltérő típusú fejekre azonban más-más szabályok vonatkoznak a mosás szempontjából. Íme, a legfőbb tudnivalók!

A legtöbbünk számára ismerős a helyzet: pár hét intenzív használat után még a rendszeres öblítések ellenére is szürkévé és leharcolttá válik a felmosófej, az üde és friss megjelenésnek búcsút inthetünk. Pedig a mop higiéniája kulcskérdés! Hiába mosunk fel ugyanis rendszeresen, ha a felmosófej nem tiszta, sajnos csak a baktériumokat tologatjuk a padló egyik részéről a másikra. Milyen jó lenne ezt is a mosógépbe dobni, hogy újra olyan legyen, mint régen! Nem rossz ötlet, ráadásul igen praktikus, és amellett, hogy nagyobb tisztaságot eredményez, jónéhány héttel meghosszabbítja a termék élettartamát. Kíváncsiak voltunk, hogy mennyien alkalmazzátok a gépi mosást a mop-ok esetében, ezért szavazást indítottunk a Facebookon. Az eredmény: válaszadóink 57 %-a igen, 43%-a pedig nem szokta mosógépben kimosni a felmosófejet. A döntés természetesen itt is a részletektől függ. Először is nem mindegy, hogy milyen anyagból készült felmosófejről beszélünk, hiszen nem mindegyik mosható gépben. Illetve az sem lényegtelen, hogy hány fokon, illetve mosószerrel vagy anélkül indítjuk-e el a programot.

Arany szabály, hogy a pamut felmosófejeket nem ajánlott a mosógépben mosni, mert csak tönkre teszi őket, illetve a mosógépnek sem tesz jót, ha a szétmállott szőtt anyag lerakódik a belsejében. A viszkóz felmosófejekkel már más a helyzet. A fehér lapos csíkokból álló szálak a gépben ragyogóan tisztává válnak, sőt, 60°C-on még a baktériumok is elpusztulnak! Nyugodtan adj hozzá egy kis mosószert vagy mosószódát, ha teljesen frissen és illatosan szeretnéd visszakapni a meggyötört felmosófejet. Jó hír, hogy sokak kedvence, a mikroszálas változat is mosható 60°C-on. Ha szeretnéd csodás nedvszívó hatását és a szálak épségét minél tovább megőrizni, akkor javaslom, hogy ne használj mosószert vagy öblítőt, hidd el, hogy a tiszta víz tökéletesen elegendő lesz a mesés újjászületéshez!

Sokan kérdeztétek, hogy milyen gyakran érdemes a gépben átmosni a felmosófejeket. Átlagos igénybevétel mellett havonta, de ha úgy érzed, akár gyakrabban is elindíthatsz egy programot. Ilyenkor a dobba ne tegyél mást, csak a felmosófejeket, illetve figyelj rá, hogy amikor lejárt a program, azonnal vedd ki őket és felfüggesztve, lehetőleg szabad levegőn a napsütésben szárítsd ki őket. A felmosófejek gondos ápolásával nemcsak a higiéniát növeled majd a lakásban, de rengeteget spórolhatsz is, hiszen így a korábbiaknál jóval hosszabb ideig használhatod őket.

Ha már a felmosófejek tisztán tartásában profi vagy, ne feledkezz meg a felmosóvödörről és a kosárról sem! Kevesen figyelnek rá, de sajnos a vödör ugyanúgy hajlamos a vízkövesedésre, mint bármely más műanyag felület. A nyirkos, vizes környezet és a vízkő porózus szerkezete csakúgy vonzza a baktériumokat! Havonta egyszer érdemes háztartási citromsavval átdörzsölni, ez a természetes megoldás tökéletes, mert leoldja a vízkövet és más szennyeződéseket, de nem sérti fel a műanyagot! Ha igazán igényes szeretnél lenni, akkor a felmosónyéllel se bánj mostohán. Kéthavonta ellenőrizd, és ha rozsdát látsz a felületén, akkor az egy jel, hogy eljött az ideje a cserének!

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український