A megbízható szappan

Járványidőszak idején a varázsszó a kézmosás. A toalett használata előtt és után, étkezés előtt és után, valamint általánosságban minden órában jó, ha megmossuk a kezünket. Ne essünk azonban kétségbe, nincs szükségünk kórházi minőségű fertőtlenítőkre, egy egyszerű folyékony szappan, vagy akár egy hagyományos főzött szappan is tökéletesen elegendő.

A titok a kézmosási technikában és a kézmosásra fordított időben rejlik. Vizezzük be kezünket, majd szappanozzuk be. Dörzsöljük át a habbal az ujjaink hegyét, valamint a kézujjak tövét, a tenyeret, a csuklót és a kézfejet is. A műveletet minimum 1-2 percig folytassuk, ez körülbelül annyi idő, ami alatt kedvenc slágerünket egyszer eldúdoljuk magunkban.

Bőrápolás és fertőtlenítés

A fokozott kézmosási láz megviselheti kézbőrünket, mely extrém esetben akár fel is repedezhet, éppen ezért rendszeresen használjunk kézkrémet. A zsíros, krémes kéz azonban ismét vonzza a kórokozókat, így ha tehetjük, minél kevesebbszer érjünk hozzá arcukhoz, a szem és a száj dörzsölését pedig kifejezetten kerüljük.

A személyi higiéne másik záloga a kézfertőtlenítő használata, ez azonban nem váltja ki a rendszeres kézmosást. Az alkoholos kézfertőtlenítők a kezet nem tisztítják, csak fertőtlenítik, így érdemes használatuk előtt szappannal alaposan kezet mosni. A kis és nagy kiszerelésben kapható kézfertőtlenítők ideálisak, ha úton vagyunk. Olvassuk el alaposan a címkét, fontos, hogy szerepeljen rajta a „virucid” és „baktericid” kifejezés, ez garantálja ugyanis, hogy a szer valóban elpusztítja a kórokozókat.

Érdemes egy-egy darabot a táskánkban, a kabát zsebében, illetve az autóban is tartani, hogy mindig kéznél legyen. Fontos, hogy kifejezetten kézfertőtlenítő alkoholos gélt vagy kendőt válasszunk, a háztartási, takarítási célra kialakított fertőtlenítőszereket ne használjuk a bőrön! Az is fontos, hogy ne essünk túlzásba: azonosítjuk a kritikus pontokat a hétköznapjaink során, és csak ezekben az esetekben használjuk a kézfertőtlenítőt. Ne feledjük: a tisztaság fél egészség!

Kosár tartalma
A kosarad még üres.
Kosár ürítése
Összesen:
Megrendelés Frissítés
Kosár ürítése Mégsem
Bezárás Megrendelés Frissítés
Vissza
Keresés
Termékek Takarítási tippek Hírek
Choose your language
Magyar English Deutsch Hrvatski Română Slovensky čeština русский український